Ένας Τρόπος Έκφρασης & Δημιουργίας

Το Loutraki Festival ιδρύθηκε το 2014 από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής.

Από το 2015 έως σήμερα διοργανώνεται από κοινού με το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, την εκπαίδευση, αλλά και την ποιοτική ψυχαγωγία, όχι μόνο για την πόλη του Λουτρακίου, αλλά και για την Κορινθία γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια του όλη η πόλη γίνεται ένα, για να υποδεχτεί τους καλλιτέχνες και τα μουσικά σχήματα, σε δημόσιους, αρχαιολογικούς και παραθαλάσσιους χώρους. Μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς στο Φεστιβάλ Λουτρακίου είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, οι Ιμάμ Μπαιλντί, ο Στέφανος Κορκολής, ο Παντελής Θαλασσινός, η Αρετή Κετιμέ, ο Χρόνης Αηδονίδης, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ρένα Μόρφη, η Μαρίζα Ρίζου, η Μιρέλα Πάχου, ο Κωστής Μαραβέγιας κ.α.

Έχοντας ως προτεραιότητα την ανάδειξη του πλούσιου καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής στη διοργάνωση έχουν έως σήμερα συμμετάσχει όλοι σχεδόν οι ντόπιοι καλλιτέχνες, από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών.

 • οι τραγουδιστές Βασίλης Μπαμπανιάρης, Αντώνης Αγγελίδης, Χρήστος Νινιός, Κώστας Θωμαίδης, Μάρω Μαρκέλου, Σοφία Κωνσταντινίδη και Κλόη Μπολέτη
 • οι ηθοποιοί Σίφης Πολυζωίδης, Έλσα Λουμπαρδιά, Άννη Θεοχάρη, Στέφανος Παΐζης
 • οι μουσικοί Σταύρος Δρίτσας, Κατερίνα Λιάτα, Γιώργος Καχριμάνης 
 • το Θέατρο Σε Φόρμα 
 • η χορευτική ομάδα Danza Flamenca Grupo του Βασίλη Σκεπετάρη 
 • όλα τα τοπικά συγκροτήματα Rock & Blues Μουσικής.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ, έχει συμπράξει με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, το Γιάννη Κότσιρα, το Χρήστο Θηβαίο, το Θοδωρή Βουτσικάκη και το Δημήτρη Μπάση.

Παράλληλα στα πλαίσια της διοργάνωσης, καλλιτέχνες της περιοχής, ίδρυσαν την Ορχήστρα Δωματίου Respira, που έχει ήδη στο ενεργητικό της συναυλίες με τους Χρήστο Θηβαίο, Χρήστο Νινιό, Ρίτα Αντωνοπούλου και Κώστα Θωμαΐδη

Επίσης παρουσιάστηκαν ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίου, έγιναν σεμινάρια και διαλέξεις, πραγματοποιήθηκαν αφιερώματα σε σπουδαίες προσωπικότητες τής χώρας και αναδείχθηκαν νέοι χώροι πολιτισμού απ’ άκρη σ’ άκρη στον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.

Το καλοκαίρι του 2023 η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για 9η συνεχόμενη χρονιά, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το Loutraki Festival αποτελεί θεσμό για την ευρύτερη περιοχή και βρίσκεται πια στον κατάλογο των σημαντικότερων διοργανώσεων της χώρας μας.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος

Καλλιτεχνική/Οργανωτική Επιτροπή Loutraki Festival

 • Πελοπίδας Μαυρόπουλος Ι Καλλιτεχνικός Διευθυντής 
 • Σάκης Παπαθανασίου Ι Αντιδήμαρχος Πολιτισμού 
 • Τάσος Σακελλαρίου Ι Αντιδήμαρχος Οικονομικών 
 • Έλλη Ρουμπέν Ι Υπεύθυνη Οργάνωσης και Παραγωγής
 • Έλενα Χριστάκου Ι Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Σύμβουλος Marketing
 • Τάκης Τσαρσιταλίδης Ι Υπεύθυνος Θεατρικών Παραστάσεων
 • Βασίλης Σκεπετάρης Ι Υπεύθυνος Χορευτικών Παραστάσεων
 • Αλέξης Κωστάλας Ι Παρουσίαση εκδηλώσεων
 • Χρήστος Νινιός Ι Καλλιτεχνικός Σύμβουλος 
 • Μαρία Ράπτη Ι Σχεδιασμός Εντύπου, Αφισών
 • Μίλτος Παπαδημητρόπουλος Ι Σύμβουλος
 • Νίκος Παύλου Ι Ηχοληψία
 • City Night Ι Προβολή, Επικοινωνία
 • Ολίβια Στέφη Ι Web Design
 • Στέλιος Σοφός Ι Web Development
 • Όλγα Παπαλεξάνδρου Ι Γραμματειακή Υποστήριξη

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


 • Γεννήθηκε το 1986 στο Λουτράκι. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το Σεπτέμβριο του 2010 είναι αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου. Τον Ιούνιο του 2010 απέκτησε πτυχίο Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης μπάντας με καθηγητή τον Αρχιμουσικό της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας Σπύρο Προσωπάρη από το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά και πτυχίο Ειδικού Αρμονίας από το Ωδείο Ηχώ με άριστα παμψηφεί. Το 2011 απέκτησε το Δίπλωμα Κλαρινέτου με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο από το Απολλώνιο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Ιωάννη Κούφαλη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης από τον πρόεδρο της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμουσικών Dr. Leon J. Bly στην Σίνδο το 2008, στην Κω το 2009 και στη Θεσσαλονίκη το 2010 καθώς και σεμινάρια κλαρινέτου με το Σπύρο Μουρίκη στην Κέρκυρα. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιμουσικών και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμουσικών (Wasbe). Έχει διατελέσει μέλος σε διάφορες φιλαρμονικές, στην Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και την Ορχήστρα δωματίου του πανεπιστημίου Αθηνών δίνοντας παραστάσεις σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους (Μέγαρο Μουσικής, Πρυτανείο πανεπιστημίου Αθηνών κ.α. ). Έχει διακριθεί στους μουσικούς Πελοποννησιακούς αγώνες, αποσπώντας δύο φορές βραβείο στο Κλαρινέτο. Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική ορχήστρα Vanguardia, την Ορχήστρα Δωματίου Πετρούπολης, την Ορχήστρα δωματίου Πάραλος, την Ορχήστρα του συλλόγου των αρχιμουσικών και διάφορες Φιλαρμονικές. Παράλληλα διδάσκει κλαρινέτο και θεωρητικά μαθήματα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στο Βυζάντιο Ωδείο Μεγάρων, στη Μουσική Σχολή Λουτρακίου και στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου. Ως αρχιμουσικός έχει συνεργαστεί με σημαντικές ερμηνεύτριες, όπως Μελίνα Ασλανίδου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αλλά και τον Γιάννη Κότσιρα, τoυς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ελπινίκη Ζερβού, Κική Τροχάνη, Λουκία Σπανάκη, Νίκο Στεφάνου και Ζαφείρη Κουτελιέρη καθώς και τους μουσικούς της ΚΟΑ Ανίλντα Λιάκου και Σπύρο Μουρίκη. Τον Ιούλιο του 2013 ενορχήστρωσε και διεύθυνε στο θέατρο Badminton την παράσταση της όπερας Carmen του Bizet σε χοροθεατρική απόδοση Flamenco. Την περίοδο Σεπτέμβριος 2016 – Αύγουστος 2017 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα. Από το 2015 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής, καλλιτεχνικός Διευθυντής και ιδρυτής του Loutraki Festival.
  Πελοπίδας Μαυρόπουλος
  Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Φίλων Μουσικής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής Loutraki Festival
 • Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ισπανική Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης στην Γρανάδα της Ισπανίας. Μιλάει αγγλικά και ισπανικά. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά και επιχειρηματικά στο χώρο της Τέχνης περισσότερο από 20 χρόνια. Eργάστηκε ως διευθύντρια προσωπικού και υποδιευθύντρια πωλήσεων στον κλάδο των ασφαλειών ζωής σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και ως Σύμβουλος Επενδύσεων στον τομέα των αμοιβαίων κεφαλαίων. Συγχρόνως, εργάστηκε ως διευθύντρια δημοσίων σχέσεων και fundraising, τόσο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όσο και σε φορείς και ιδρύματα (Διεθνής Αμνηστία, Εταιρεία Συγγραφέων κ.α.). Διηύθυνε μία από τις πιο πετυχημένες μουσικές σκηνές της Αθήνας, το «Τσάι στη Σαχάρα» (1997 – 2002), από όπου πέρασε πλήθος σημαντικών εκπροσώπων της μουσικής, της ποίησης, του θεάτρου, του κινηματογράφου. Το 1997, μαζί με άλλους συνεργάτες, δημιουργεί μία εταιρεία management, παραγωγής, και διοργάνωσης μουσικών και θεατρικών παραστάσεων. Από τότε συνεργάζεται με σημαντικούς δημιουργούς, ερμηνευτές, μουσικά σχήματα, ηθοποιούς και θεατρικούς θιάσους, με διοργανώσεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, θέατρα, κάστρα, χώρους φυσικής ομορφιάς και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Έχει οργανώσει παραστάσεις και περιοδείες Ελλήνων καλλιτεχνών στο εξωτερικό (Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Αγγλία, Ρουμανία, Τουρκία), καθώς και διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών στην Ελλάδα, κυρίως από το χώρο της jazz & world μουσικής. Έχει δημιουργήσει ένα μουσικό label με ειδίκευση στην jazz & world μουσική. Έχει δισκογραφήσει σημαντικούς καλλιτέχνες της εγχώριας και της ευρωπαϊκής jazz σκηνής, με εξαιρετικές κριτικές. Έχει την παραγωγή και διεύθυνση πετυχημένων μουσικών – θεατρικών παραστάσεων στην Ελλάδα, βασισμένων στην παράδοση της ελληνικής και μεσογειακής μουσικής και λογοτεχνίας και τη μεταφορά τους με σύγχρονο ήχο και άποψη στη νεότερη γενιά. Αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη διεύθυνση παραγωγής σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και μουσικές σκηνές στην Αθήνα, επί πολλά χρόνια. Συνεργάζεται με πλήθος φορέων, ιδρύματα, δήμους, περιφέρειες, φεστιβάλ και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον Πολιτισμό, προτείνοντας, δημιουργώντας, οργανώνοντας και προβάλλοντας σημαντικές καλλιτεχνικές προτάσεις. Συμμετέχει στην παραγωγή, σκηνοθεσία και διεύθυνση παραγωγής βραβευμένων μουσικών ταινιών μικρού μήκους, με κοινωνικό περιεχόμενο και τη συμμετοχή πολλών σημαντικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  Έλλη Ρουμπέν
  Υπεύθυνη Παραγωγής & Οργάνωσης Loutraki Festival
 • Ο Αλέξης Κωστάλας είναι Έλληνας καλλιτεχνικός αφηγητής και παρουσιαστής κλασικού θεάτρου και καλλιτεχνικού αθλητισμού. Ο Αλέξης Κωστάλας ήταν εδώ και πολλά χρόνια ο επίσημος παρουσιαστής -σχολιαστής της ΕΡΤ στις μεταδόσεις του καλλιτεχνικού πατινάζ. Από το 1998 έως το 2010 ανακοίνωνε κάθε χρόνο τα αποτελέσματα της ελληνικής ψηφοφορίας στο διαγωνισμό της Eurovision. Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, της Επιτροπής Ειδικών Μουσικής και Χορού της EBU (European Broadcasting Union) και του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας (Δ.Ε.Π.Α.Κ.) ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού. Επίσης, έχει χρηματίσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες και περιοδικά. Η μεγάλη γνώση του αντικειμένου στο θεατρικό κλασσικό ρεπερτόριο και η χαρακτηριστική φωνή του τον καθιστούν δημοφιλή στο είδος αυτό. Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (13 Αυγούστου 2004) ήταν ο επίσημος τηλεσχολιαστής της ΕΡΤ.
  Αλέξης Κωστάλας
  Παρουσιαστής Loutraki Festival
 • Ο Χρήστος Νινιός γεννήθηκε στο Λουτράκι το 1979. Στα εφηβικά του χρόνια ήρθε η πρώτη διαπίστωση και μετέπειτα αγάπη για την μουσική. Το μέσο μελοποίησης των τραγουδιών του, ήταν μια δανεική δεξιόχειρη κιθάρα η οποία των ταλαιπωρούσε αφού ήταν αριστερόχειρας. Η προσπάθεια αυτή να γνωρίσει τη μουσική μέσα απ’ τη κιθάρα έγινε ανάγκη και ζωή του. Το καλοκαίρι του 2008 μέσα από μια “λάθος” συνεννόηση σε κάποιο live ήρθε η γνωριμία με τον παραγωγό Βίκτωρα Πολυδώρου ο οποίος πίστεψε στο ταλέντο του και το αποτέλεσμα ήταν το όνειρο να γίνει πραγματικότητα και να υπογράψει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά που έχει το όνομα “11+” και περιέχει 12 υπέροχα τραγούδια. Έκτοτε πραγματοποιεί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και συνεργάζεται με σημαντικούς καλλιτέχνες.
  Χρήστος Νινιός
  Τραγουδοποιός, Συνθέτης, Σύμβουλος Loutraki Festival
 • Ο Βασίλης Σκεπετάρης από μικρή ηλικία ασχολείται με το χορό. Παρακολουθεί για πολλά χρόνια μαθήματα και σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει σπουδάσει μουσική στα Ωδεία «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ» και «ΟΡΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ», παρακολουθώντας μαθήματα θεωρίας, Αρμονίας, Ιστορία και Μορφολογία της Μουσικής, Μουσικής Δωματίου, Γαλλικού Κόρνου και Πιάνου, δίνοντας μουσικές παραστάσεις και κάνοντας τακτές εμφανίσεις στο ΠΑΛΛΑΣ ως μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΟΛΜΕ (πρώτη φωνή Γαλλικό Κόρνο). Έχει διδάξει στην Ισπανία: Στις σχολές CENTRO DE BAILE JEREZ στο JEREZ και SPANISH AND CLASSICAL DANCE SCHOOL στη VALENCIA. Έχει διδάξει στις σχολές χορού στην Αθήνα: ΝΤΙΑΝΑ ΘΕΩΔΟΡΙΔΟΥ, IMPERIAL DANCE, DANCE FEVER BALLROOM, στον Πειραιά: ΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ-ΜΑΡΓΑΡΗ, ΜΑΡΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, στη Ρόδο: ΕΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, στο Λουτράκι: ESCUELA DE BAILE FLAMENCO, ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ. Το 2000 δημιουργεί τη σχολή χορού ESCUELA DE BAILE FLAMENCO στο Λουτράκι και το 2002 την χορευτική ομάδα “DANZA FLAMENCA GRUPO”. Το 2002-2003 συνεργάζεται με το δημόσιο ΙΕΚ Κιάτου, απασχολούμενος ως καθηγητής Μουσικοκινητικής Αγωγής στο τμήμα “Προσχολικής Αγωγής, Δημιουργίας και Έκφρασης”. Από 2003 μέχρι και σήμερα διδάσκει στο τμήμα μαζορετών του δήμου Λουτρακίου. Το 2005 δημιουργεί τη σχολή χορού PLAZA DE BAILE στην Αθήνα. Έχει εμφανιστεί ως χορευτής και χορογράφος στα θέατρα: Ηρώδειο, Λυρική Σκηνή, Μέγαρο μουσικής Αθηνών, Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, Badminton, Θέατρο Παλλάς, Βεάκειο, Ακροπόλ, Καλουτά, Κάτια Δανδουλάκη, Δημοτικό Θέατρο Βόλου, Δημοτικό Θέατρο Άνδρου, Εθνικό Θέατρο Ρόδου, Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, “Παντελής Ζερβός” (Λουτράκι), “Ορφέας” (Κως), Φεστιβάλ Σύμης, Φεστιβάλ Αιδηψού, Ευρωμεσογειακό Φόρουμ Χανίων κ.α. και στις μουσικές σκηνές: Palenque, Enzzo de Cuba, Hobo, Cuba, Café Assante, Bailar, Manos negra, Micra Asia, Felluca, Baduz. Επιλέγεται ως πρώτος χορευτής για την παράσταση «CARMEN» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2002 και στη Λυρική Σκηνή το 2004 και το 2007 στο Ηρώδειο. Πρωταγωνιστεί στη μουσικοχορευτική παράσταση «Carmen» στο ρόλο του Χοσέ στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου. Έχει ανεβάσει τις παραστάσεις: Carmen 2008, Salome, Don Quijote, Orfeo y Euridice, Carmen 2012 και 2013 Medea 2015 κ.α. στα θέατρα: Badminton 2013, Εθνική Λυρική Σκηνή 2012, Gialino Music Theater 2011, 2012, 2013, 2014 και 2015, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Θέατρο Δήμου Αθηναίων, θέατρο Αδερφές Καλουτά 2009 και 2010, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Θέατρο Λάμπρος Κωνσταντάρας, Θέατρο Φοίνικα, Θέατρο ‘Αλσους Βείκου 2011 και 2012, κ.α. Είναι Διεθνής Κριτής αγώνων cheerleading.
  Βασίλης Σκεπετάρης
  Σύμβουλος Loutraki Festival στον Τομέα Χορού
 • Ο Τάκης Τσαρσιταλίδης γεννήθηκε στο Άργος το 1965. Σπούδασε υποκριτική στη Δωδωναία Δραματική Σχολή και θεατρολογία στο τμήμα θεατρικών σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο ίδιο τμήμα ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές του. Έχει σκηνοθετήσει στα δημοτικά θέατρα Άργους, Ναυπλίου, Νέου Ψυχικού, Μεγάρων, Λουτρακίου κ.α. Έχει διδάξει υποκριτική και θεατρική αγωγή στο ΙΔΕΚΕ σε σεμινάρια της ΝΕΛΕ στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το χειμερινό εξάμηνο 2006-2007 δίδαξε στο τμήμα θεατρικών σπουδών της σχολής καλών τεχνών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο το μάθημα «παραστασιολογία: κριτική ανάλυση παραστάσεων». Από το 2008-2014 δίδαξε δραματολογία στην ανώτερη δραματική σχολή Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα. Συνιδρυτής της ΑΜΚΕ Εκτός Αθηνών και του Θέατρο Σε Φόρμα.
  Τάκης Τσαρσιταλίδης
  Συνεργάτης – Σύμβουλος Loutraki Festival στον τομέα Θεάτρου
 • Με μισό αιώνα και πλέον συνεχή παρουσία και μουσική γενικότερα δράση, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου αποτελεί ένα πολιτιστικό θερμοκήπιο του Δήμου και με διακρινόμενη πολυσήμαντη καλλιτεχνική παρουσία εκτός των ορίων του. Από το 1961, έτος ιδρύσεως της, με διακεκριμένους καθηγητές (μέλη των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας) οι οποίοι διδάσκουν όλες τις ειδικότητες των πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων παράλληλα με τη διδασκαλία θεωρίας και σολφέζ, λειτουργεί ως μουσική σχολή, παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη κατά τις απαιτήσεις υψηλών προτύπων μουσική παιδεία σε ένα δυναμικό άνω των 200 μελών, με ενεργά τα 70 και πλέον εξ’ αυτών. Η Φιλαρμονική με το πλούσιο ρεπερτόριο της που προέρχεται από όλα τα είδη μουσικής, καλύπτει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και λαμβάνει μέρος σε αντίστοιχες άλλων πόλεων της Ελλάδας, σε γνωστά φεστιβάλ (Αθηνών, Κερκύρας, Καλαμάτας, Λευκάδας κ.τ.λ.) αλλά και στο εξωτερικό (Culture Center και Pickwick Theater, Σικάγο). Με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου εκτός της σύμπραξης σπουδαίων σολίστ (Σπύρος Μουρίκης, Χρήστος Καλούδης, Ανίλντα Λιάκου, Ελπινίκη Ζερβού, Νίκος Στεφάνου, Κική Τροχάνη, Λουκία Σπανάκη) ή τη συμμετοχή της σε εκδήλωση του Διονύση Σαββόπουλου, έχουν συμπράξει και άλλοι γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες (Γιάννης Βογιατζής, Πασχάλης Αρβανιτίδης κ.α.) ενώ στην καθιερωμένη «βραδιά πανσελήνου» του Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Βουλιαγμένης έχουν συμπράξει οι ερμηνεύτριες Νίνα Λοτσάρη, Φωτεινή Δάρρα, Μελίνα Ασλανίδου και Ελευθερία Αρβανιτάκη. Το 2013 σε συνεργασία με την χορευτική ομάδα Danza Flamenca Grupo η Φιλαρμονική παρουσίασε σε ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα την όπερα Carmen του Georges Bizet στο θέατρο Badminton. Στα πλαίσια του Loutraki Festival 2017, η Φιλαρμονική παρουσίασε μια μοναδική συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα. Από τους πλέον στενούς συνεργάτες της Φιλαρμονικής ο Αλέξης Κωστάλας. Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου από το 2010 διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.
  Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου
 • Το σύνολο αποτελείται από ένα κλασικό κουιντέτο ξύλινων πνευστών (κλαρινέτο, φλάουτο, όμποε, φαγκότο, κόρνο) που πλαισιώνεται από πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο και κρουστά. Οι διακεκριμένοι μουσικοί που το απαρτίζουν αποτελούν μέλη των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας (Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών) και έχουν συμπράξει με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η ορχήστρα το 2017 στα πλαίσια του Loutraki Festival συνέπραξε με την Ελένη Πέτα στην βραδιά πανσελήνου στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου Βουλιαγμένης. Παίζουν οι μουσικοί: Κλαρινέτο: Πελοπίδας Μαυρόπουλος Φλάουτο: Κατερίνα Παντελέων Όμποε: Μαρία Σιφναίου Κόρνο: Χρήστος Καλούδης Φαγκότο: Άλεξ Κάλτσο ——— Πιάνο: Βασίλης Κοντογιάννης Μπάσο: Χρήστος Ζερβός Κρουστά: Παναγιώτης Κολλιαβασίλης Στα πλαίσια του Loutraki Festival 2018 η Ορχήστρα θα συμπράξει με το Χρήστο Θηβαίο και το Χρήστο Νινιό.
  Ορχήστρα Δωματίου Loutraki Festival